Mesazhi i Kryeministrit

SHKO

Platforma e Shërbimeve Konsullore Online – SHKO

Pas përfundimit dhe zbatimit të projektit E-Konsullata, tashmë Ministria e Punëve të Jashtme ka lançuar projektin e dytë lidhur me shërbimet konsullore online. Shërbimi Konsullor Online (SHKO), është projekti më madhor i realizuar nga Ministria e Punëve të Jashtme, i cili sjellë ndryshime rrënjësore në mënyrën e ofrimit të shërbimit për shtetasit shqiptarë në botë.

read-more-red

harta-globe

Harta Interaktive

PRANIA SHQIPTARE NË BOTË

Lëvizjet e shqiptarëve nga vendlindja e tyre në kohëra e periudha të ndryshme, si dhe rritja e pakrahasueshme e mobilitetit gjatë dy dekadave të fundit e ka bërë të pamundur deri më tani vlerësimin e numrit të saktë të shqiptarëve në botë si edhe shkallën e organizimit e tyre në nivel lokaliteti apo vendi.

read-more-red

historia-diaspores

Historia e diasporës

EMIGRIMI KA QENË HISTORIKISHT PJESË E ZHVILLIMIT NJERËZOR

Emigrimi shqiptar identifikohet në disa periudha. Emigrimet e para të njohura i përkasin shekullit të XV dhe janë ato të arbërve dhe arvanitasve. Ato lidhen me largimin e një numri të madh banorësh të trevave shqiptare, veçanërisht nga jugu i vendit, pas pushtimit të Gadishullit Ballkanik nga Perandoria Osmane dhe vdekjes së Skënderbeut.

read-more-red